11 Şubat 2011 Cuma

Biraz insaf sayın Başkan!!!...

Beşiktaş-Karabükspor maçında hakemin yaptığı bariz hatalara dikkat çekme ve hakemlerin kendilerini bu sefer geliştirmeleri için uygun ortam yaratılması için bir fırsat olarak kullanabilecek bir yönetici açıklaması ne yazık ki sözde futbol federasyonu başkanı tarafından yine algılanamadı. Sanki kendi bu tartışmanın merkezi ya da muhatabıymış gibi çok doğru bir açıklama yapan Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı'yı hedef alan bir açıklama yaparken hiç ama hiç utanmadı ve bir kez daha oturduğu makamın ağırlığı altında ne kadar ezilmekte olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Öncelikle hiç bir federasyon başkanı hakem hakkında konuşmamayı sportmenliğe bağlayıp bir kulüp başkanını göklere çıkarırken hakem hakkında konuşan bir yöneticiyi yerin dibine sokamaz. Futbol federasyonu başkanlık koltuğunda oturuyor olmak insana densiz ve en önemlisi hadsiz olma hakkını kesinlikle vermez. ''Hata yapan yöneticiler hiç yüzleri kızarmadan suçu başka yerde arıyor'' diyecek kadar ileri giderek asıl tartışılması gereken uzun süredir artarak devam eden hakem hatalarını görmezden gelmek ancak o insanın aczini gösterir. Hakem hataları artık ülkemizde kangren halini almıştır ve daha fazla gereğinin yapılması ertelenirse ilerleyen zamanda çok daha büyük sorunlara yol açacağı kesindir.

''Şampiyonluk yarışından erken koptukları ve kadrolarının kalitesine güvenemedikleri için konuşmaya başladılar'' gibi bir söylemde bulunmaksa futboldan da zerre kadar anlamadığının bir göstergesidir sayın Başkan'ın. Her ne kadar aldığı sonuçlarla bire bir örtüşmüyor olsa da şu anda Spor Toto Süper Lig'in en kaliteli kadrosu Beşiktaş'tadır. Lider ile puan farkının da 12 olduğu düşünülürse şampiyonluk yarışına henüz havlu atıldığı düşüncesinde değilim. Elbette alınacak seri galibiyetler ile tekrardan bu yarışa ortak olunacaktır.

Son olarak; Türk futbolunun Avrupa seviyesine gelmesi için öncelikle kurumlar arasındaki bu çatışmalara bir son verilmeli ve Türk futbolunun içinde yer alan her kurum ve bireyin elini taşın altına koyarak sorumluluk alması gerekmektedir. Yoksa, ülke futbolundaki yapısal bozuklukların ve sorunların çözümünün bulunması iyice zorlaşır hatta imkansızlaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder