22 Ekim 2010 Cuma

Beşiktaş-Porto maçı izlenimleri

Beşiktaş, anlaşılan o ki sezonun en kötü futbolunu bu maça saklamış. 3-1'lik yenilgi bir yana maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar oyunun hiç bir bölümünde Porto'ya karşı bir üstünlük kurulamadı ve rakip rahatsız edilemedi. Buna rakibin önce 10 kişi daha sonra da 9 kişi kaldığı dakikalar da dahil. Beşiktaş'ta ciddi bir oyun planı eksikliği ve taktik varyasyon sıkıntısı dikkat çekti. Ayağına top gelen her oyuncu bir şeyler yapmak için vahiy gelmesini bekler gibiydi.

Koca bir 90 dakika boyunca tek bir organize atak geliştiremedi Beşiktaş. Öte yandan, rakip Porto ise maçtan önce antrenmanlarda ne çalışmışlarsa ve ne konuşulduysa maç toplantısında hepsini bir bir sahaya yansıttı diye düşünüyorum. Çünkü, sahada gayet kendinden emin ve ne yaptığını bilen bir görüntü çizdiler.

Teknik direktörlere de değinmeden edemeyeceğim. Schuster, maç boyunca yedek kulübesinden çıkmayıp sahada saçmalayan takımına seyirci kaldı. Bunun yanı sıra hiçte yerinde olmayan oyuncu değişiklikleri yaptı. Bana göre zaten geride olan takıma kurtarıcı olarak genç ve tecrübesiz Ali Kuçik'i monte etmeye çalışması abes ile iştigaldi.  Andre Villas Boas ise oyunun her anını fazlasıyla yaşadı ve gerekli tüm hamleleri yaparak oyun üzerindeki etkisini hiç kaybetmedi.

Sonuçta, Beşiktaş son maçlarda devam eden mağlubiyetlerine bir yenisini daha ekledi ve gelecek maçlar için yine ışık vermedi. Bu mağlubiyetin sonrasında arkasına saklanabilecek herhangi bir mazerette yok çünkü zemin ve taraftar desteği mükemmel ama sahada bulunanlar tek kelime ile rezaletti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder