18 Eylül 2010 Cumartesi

Kadıköy'de Kartal uçuşu

19 Eylül 2010 20:00

430 Atletico Madrid-Barcelona                

Madridli futbol severlerin büyük bir heyecanla beklediği maç için artık her şey hazır. Bir tarafta La Liga'ya fırtına gibi başlayan ancak UEFA Avrupa Ligi'nde beklemediği bir mağlubiyet alan Atletico Madrid. Diğer taraftaysa La Liga'ya çok iyi başlayamayan ancak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde etkileyici bir galibiyet alan Barcelona. Estadio Vicente Calderon'da ilk dakikasından son dakikasına kadar büyük bir çekişme ve mücadeleye sahne olmasını beklediğim karşılaşmanın iki takımında ofansif anlamda gösterdiği istikrarlı performanstan ötürü bol gollü bitmesini bekliyorum. Bu maç banko ÜST biter. 

ÜST          1.30

19 Eylül 2010 20:00

431 Fenerbahçe-BEŞİKTAŞ                   

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbi mücadelesi geldi, çattı. Fenerbahçe ile Beşiktaş kozlarını Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda paylaşacaklar. Beşiktaş, uzun bir aradan sonra ilk kez bir derbi maça mutlak favori olarak çıkıyor. Fenerbahçe'ye ise içinde bulunduğu karmaşık durumdan ötürü ilk kez kendi evindeki bir derbide hem de sahip olduğu mükemmel derbi karnesine rağmen çok fazla şans tanınmıyor. Beşiktaş gerek takımın genel performansı gerekse de bireysel yeteneklerin performansından ötürü kağıt üzerinde daha ağır basan taraf olarak göze çarpıyor. Yalnız, futbol kağıt üzerinde oynanmıyor onun için bu maç sürprizlere açık olarak değerlendirilebilir. Ancak, bu maçta beraberlik ihtimali görmüyorum. Bunun yanı sıra uzun bir aradan sonra bu derbinin bol gollü geçeceğini düşünüyorum. Her iki takımın da  takım savunmalarında ciddi sorunlar olduğu için bu savunmaların bir maçı gol yemeden tamamlamaları imkansız.

Bu maç için kesin olarak hangi seçeneğin oynanacağı sorusuna gelince ise ben gerek genel takım performansı gerekse de bireysel yeteneklerin performansından ötürü özellikle Ricardo Quaresma'nın ilk 11'deki yerini alacak olmasından bu maçı çok zorlanarak da olsa Beşiktaş kazanır diyorum.

2          2.70

19 Eylül 2010 22:00

443 Bordeaux-Lyon

Fransa Ligue 1'in klasikleri arasında yer alan Bordeaux-Lyon karşılaşmasının çok zevkli ve heyecanlı geçeceği kanısındayım. Her iki takımda sezona istedikleri gibi bir başlangıç yapamamış olsalar da bu tip maçların havası ve de atmosferi çok farklı oluyor. Lyon kadro olarak Bordeaux'dan daha iyi bir konumda bulunuyor. Özellikle de Yoann Gourcuff'ün  Lyon'a transfer olmasıyla birlikte ofansif anlamda çok daha etkili bir takım kurulmuş oldu. Gourcuff gibi bir oyuncuya Michel Bastos'u da dahil edersek hem teknik kadro hem takım kadrosu olarak bir değişimden geçen Bordeaux'un bu maçta fazla şansı olduğunu düşünmüyorum. Bordeaux elinden gelenin en iyisini yapsa bile bu maçta favori Claude Puel'in öğrencileri.

2          2.30

Toplam Oran: 8.07

  






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder