12 Eylül 2010 Pazar

Karizmasız Kartal'da görüntü yine dört dörtlük

Kaynak: http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=18219 
Beşiktaş: 4 Ankaragücü: 0

Ankaragücü maçı öncesinde BJK İnönü Stadının patates tarlasını andıran zemininin (Bu zemine Lig TV HD de fayda etmiyor) üstüne bir de Portekizli süper star Ricardo Quaresma'nın sakatlığı da eklenince Ümraniye ve Dolmabahçe de kara bulutlar dolaşmaya başlamıştı. Bu duruma bir de Beşiktaş'ın geçmiş maçlarda yaptığı savunma hataları da eklenince bir karamsarlık ve endişe yok değildi Beşiktaş taraftarlarında.

Ancak maçın başlama vuruşuyla birlikte rölantide başladığı oyunda ilerleyen dakikalarda öyle bir vites yükseltti ki Siyah-Beyazlı takım, bu tempoya değil Ankaragücü hiç bir takım dayanamazdı. Ankaragücü de sahaya zaten herhangi bir taktik ve oyun mantalitesinden uzak çıkınca Beşiktaş, birbirinden güzel 4 gol ile 3 puanı hanesine çok kolay yazdırdı. Bu sonucun ardından Bursaspor'un 4'te 4 yaptığı bir ortamda kadro kalitesi olarak Yeşil-Beyazlı ekibin çok ama çok üstünde bulunan Beşiktaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı mağlubiyet yüzünden (hak edilmiş bile olsa) 4'te 4 yapmayı kaçırmasına yanmamak  elde değil. Yalnız, Schuster o maçtan gerekli dersleri çıkarmış olacak ki bu maçtan sonra oynanan 3 resmi maçta (HJK Helsinki, KDÇ Karabükspor ve Ankaragücü) rakip filelere tam 12 gol bırakma başarısı gösterildi. Beşiktaş takımında bu maçta kötü oynayan ya da aksayan hiç bir oyuncu yoktu. Özellikle 1 de gol atan Mert Nobre sahanın her yerindeydi ve sahada basmadık yer bırakmadı. Bir diğer göze batan isim de İsmail Köybaşı oldu. Beşiktaş'a geldiğinden beri en etkili kanat bindirmelerini yaptı ve adeta o kanadı otobana çevirdi. İlk gol de zaten İsmail Köybaşı'nın yaptığı çok güzel bir ortaya Bobo'nun da aynı şekilde güzel bir kafa vuruşu yapmasıyla geldi. 

Tabi burada maestro Guti'ye değinmezsem bu büyük ustaya haksızlık etmiş olurum. Belki gol atamadı ama her ayağına top geldiğinde kalitesini gösteren bir hareket yaptı. Hele Bobo'ya yaptığı bir asist vardı ki Bucaspor karşısında yaptığı asisti bile gölgede bıraktı. Guti, her maçta gösterdiği performansla da ''Alex, 10 tane Guti eder'' diyebilen zihniyete de en iyi cevabı sahada vermiş oluyor.

Şimdi, Beşiktaş'ın önünde zorlu geçmesi beklenen bir UEFA Avrupa Ligi karşılaşması var. L Grubunun 1.Hafta karşılaşmasında rakip Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya. Bakalım, Karizmasız Kartal'ın bu maçta da görüntüsü dört dörtlük olabilecek mi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder