15 Eylül 2010 Çarşamba

Beşiktaş futbol ve gol şov yapar

UEFA Avrupa Ligi 2010/2011

L Grubu

1. Hafta Karşılaşması

16 Eylül 2010 22:05 

592 BEŞİKTAŞ-CSKA Sofya

Düşler Sahnesinde sahne almaya hazırlanan Beşiktaş, ilk maçında kendi sıkletinin çok ama çok altındaki Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya'yı BJK İnönü Stadyumunda konuk edecek. Kadro kalitesi olarak rakibinin bir hayli üstünde olan Beşiktaş'ın, rakibi önünde çok rahat oynayıp Fenerbahçe derbisi öncesi taraftarlarına bir futbol resitali sunarak gol şov izlettireceğini düşünüyorum.

Siyah-Beyazlı ekip, CSKA Sofya ile Avrupa arenasında daha önce de karşılaşmış ve çok zorlanarak rakibini eleyebilmişti. İlk maçı İstanbul'da 2-0 kazanan Kara Kartallar rövanş maçında adeta ecel terleri dökmüş, ilk dakikalarda 2-0 geriye düştüğü maçı Bobo ve Nobre'nin attığı goller ile 2-2 berabere tamamlayarak rakibini elemişti. Ancak, bu sefer buna benzer bir durum yaşanmasını beklemiyorum. Bu sene kurulan kadro ve her maçta uygulanmaya çalışılan ofansif anlayış nedeniyle bu maç çok farklı geçecektir. Beşiktaş'ın hücumdaki silahları son maçlarda çok formda. Özellikle, Bobo attığı gollerle takımını sırtlamaya başladı. Brezilyalı oyuncu, bu maçta sakatlığına rağmen forma giyerse yine Beşiktaş'ın en önemli kozu olacaktır. Hafif sakatlığına rağmen takımla çalışmalara başlayan ancak Fenerbahçe derbisi düşünülerek Bernd Schuster tarafından bu maçta riske edilmeyecek olan Ricardo Querasma'nın yokluğu da temsilcimiz için bir sorun teşkil etmeyecektir. Beşiktaş'ın, Ankaragücü karşısında oynadığı takım oyununu bu maçta da tekrarlayabilmesi halinde antrenman havasında geçecek bir mücadele sonunda alacağı 3 puanla gruplara iyi bir başlangıç yapacağı kanısındayım.

Benim bu maç için tercihim ise 1 seçeneğine verilen düşük oran nedeniyle ÜST seçeneğine oynanması.

ÜST 1.65

1 yorum:

  1. BJK'nin grup maçlarına moralli başlaması için CSKA'yı geçmesi şart.UEFA da başka türk temsilci olmadıgı için Beşiktaş'a büyük iş ve sorumluluk düşüyor.Haydi! BJK kolay gelsin, UEFA yolun acık olsun..

    YanıtlaSil